Volgende race: volgend jaar?
Nederlandse vlag  British flag

Mail mij

2014

Maandag 7 april is de eerste race. Na wekenlang droog en veel te warm weer daalt nu de temperatuur naar normale waarden en valt er af en toe een buitje regen.... Nou ja, we mogen weer!

Maandag 11 augustus was weer een ZAC-racedag in Assen. Er stond veel wind en ik verwachtte geen al te beste rondetijden. Sinds mei vorig jaar gingen de tijden alleen maar omhoog tot aan de ZAC-race van juni dit jaar. Toen ging het met twee keer 2.05 in de trainingen en twee keer 2.04 in de races de goede kant weer op. Maar vandaag ging het in de eerste race ondanks de wind toch erg goed en heb in een nieuw PR gescoord: 2.01.974, net onder de 2.02 dus!

2013

Maandag 6 mei de eerste race gehad. Mijn PR op Assen met bijna 2 seconden verbeterd! Wel nog in de middenmoot van de S1. Maar eens zien of dat tijdens het seizoen nog wat verbeterd kan worden! Verslagje staat in het menu of direct hier (race 1 2013)

Foto's van de eerste racedag
ZAC Assen, 6 mei 2013

ZAC Assen, 6 mei 2013

Hier is ie dan ....

Monster 1100

Op 12 en 13 april heb ik een training gevolgd bij The Race Academy op het circuit van Zandvoort. Het was een erg nuttige training, je ziet toch weer een aantal zaken waar je wat aan hebt ... nu nog in de praktijk brengen tijdens de wedstrijden...
TRAC Zandvoort

In 2013 kom ik met een nieuwe motor aan de start. De Kawasaki ER-6n kon in de ZAC niet echt meer meekomen en van de MuZ Skorpion is de zuiger kapot gegaan bij de clubrace van 2012. De nieuwe motor gaat beiden vervangen.
Als de motor helemaal in racetrim is zal er een betere foto volgen.

Motor voor 2013

2012

De eerste ZAC-race is alweer verreden. Op 4 april op een koud en nat Assen. In de eerste race heb ik me in de middenmoot kunnen handhaven, toen was het nog droog. De tweede race was nat, door veel uitvallers en niet-starters werd ik 6e!

Van 11 t/m 13 mei is op de Drentse hei weer het spektakel genaamd Ducati Clubrace. Weer tijd om de Skorpion los te laten op het adfalt van het TT circuit!

2011

Op donderdag 9 juni was er weer een ZAC-race op Assen. Heel erg lekker gereden en een best goed nieuw PR neergezet van 2:03.9! Maar iedereen in de S0 rijdt tegenwoordog aardig door dus meer dan een 19e en 17e plek zat er niet in. Hier een filmpje van race 1, opgenomen door Vivian van Go Girls Racing


Ducati clubrace 2011, 13/14/15 mei
Eerste met de Skorpion in de Ducati Open C!!
Dineke bedankt voor de voodoo ;-)
Sjaak bedankt voor het 'helpen' en de foto's ;-)
Mark bedankt voor de paraplu ;-)
Mark, Evert en Henk bedankt voor de ontvangst en foto's
DCR 2011, podium

DCR 2011, podium

In 2011 weer meedoen aan de Zomer Avond Competitie met de ER-6n.

De eerste race van 2011 is alweer achter de rug. Op Zandvoort werd er op 6 april met 2 klassen gereden (de rest van de tijd werd gevuld met TOMS-cursus). Er was ook een ander kwalificatiemodel, namelijk eerst een half uur vrije training voor beide klassen en aansluitend een kwartie tijdtraining voor de S0 en daarop aansluitend een kwartier voor de S1. Het was alleen nog redelijk mistig op sommige plekken en mijn zicht (met donker vizier) werd steeds minder. Na een paar rondjes in de tijdtraining ben ik maar binnengekomen. Bleek toch goed voor een 5e startplek!
In de eeerste race had ik een redelijke start, er kwamen me nog een paar jongens op sneller materiaal voorbij en ik ben als 8e geeindigd.
Bij de tweede race was de start een stuk slechter, ik moest heel wat motoren voor laten gaan, kon wel een paar direct terugpakken. Een 10e plek was toch niet verkeerd.
De derde race ging weer een beetje beter, 8e op de finish.
Over de hele dag was ik 7e, net buiten de prijzen dus .....

Zandvoort, 06 april 2011

Op 24, 25 en 26 maart ben ik wezen trainen op Val de Vienne in Frankrijk. Voor het eerst de baan op met de aangepaste ER6. Hoge-compressie-zuigers van JE en aangepaste nokkenassen van Spears Racing moeten de motor 'sneller' maken. Nog niet helemaal gelukt want het belangrijke middengebied is er op achteruit gegaan. Topvermogen is wel toegenomen maar wordt ook hoger in toeren pas bereikt. Wel heel erg lekker gereden op Val de Vienne, het twee-cilindertje lekker laten brullen tot 9000-10000 toeren. Het was heerlijk weer en de sessies gingen uitstekend. Aan het eind van de tweede dag was mijn snelste rondetijd 2:07.9. De derde dag was het beste er wel vanaf, conditioneel gezien en kwam ik daar niet meer zo vaak meer in de buurt...

2010

Komend weekend (28/29/30 mei) is de Ducati Clubrace. Weer eens met de Skorpion de baan op. Het blokje loopt weer als een zonnetje (bedankt Wim!!).

In 2010 ga ik met de ER-6 meedoen in de ZAC. De ZX-6R is te koop.
De eerste race is reeds verreden. Dat was op 1 april op een nogal winderige, natte dag. Afwisselnd regen, hagel en zonneschijn. En continu een harde wind. Erg koud! In de training ging het nog redelijk, ik was met een achtste plek de tweede die niet op regenbanden reed. In de races ging het wat minder goed. Uiteindelijk was ik 12e in de eerste race en 11e in de tweede.

2009

2009 begint wat circuitrijden betreft op 14 april met een circuitdag op Assen. Op 15 april is de eerste ZAC-wedstrijd, ook op Assen.

Op 1, 2 & 3 mei zijn de Ducati clubraces verreden. Ik deed buiten mededinging mee in de klasse Euro Singles. Op een (snel) opdrogende baan werd ik derde nadat ik van pole mocht vertrekken.
Derde plek Ducati clubrace 2009

1 juli, ZAC op Zolder. De trainingen gingen wel lekker, een 18e plek in de S1. De eerste race was ik 16e. De tweee race mocht ik vanaf de 15e plek vertrekken. Helaas ging het na een paar honderd meter fout omdit ik mijn motor onderuit remde. Voetsteun links te veel beschadigd om nog verder te kunnen rijden.

2008

Dahlemer Binz, 13 september 2008. MuZ Skorpion Sport.
2 behoorlijk verregende dagen in de Duitse Eifel. Op het vliegveld van Dahlemer Binz worden al 30 jaar motorraces gehouden. Zelfs wel eens bij goed weer heb ik gehoord. Dit jaar erg slecht weer. De races zijn zelfs 2 keer stilgelegd vanwege te weinig zicht door mist.
Dahlemer Binz 13 september 2008 Dahlemer Binz 13 september 2008
Het rennerskwartier was ook één grote modderbende
. Dahlemer Binz 13 september 2008

Zandvoort, 11 augustus 2008. Kawasaki ZX-6R, klasse S1.
Vrije training: 2:13.600 (7e), tijdtraining: 2:13.337 (25e)
Race 1: 2:12.852 (25e)
Race 2: 2:13.079 (27e)

Assen, 25 augustus 2008. Kawasaki ZX-6R
5 uurs endurance. 2:06 of 2:07 in de training.
Tijdens de proefstart (Le Mans start) trapte ik de link van mijn versnellingspookje kapot. Motor terug geduwd vanaf de Haarbocht, transponder doorgegeven aan 2e rijder. Hooguit 1 of 2 ronden verloren. Evert heeft uit 2 aluminium plaatjes een link gemaakt waardoor ik ook weer kon rijden. ls team op de 27e plaats geëindigd.

2008 wordt een druk jaar wat racen betreft. De gebruikelijke hoeveelheid ZAC races staan weer op het programma en er zijn een aantal SAM races waar ik aan mee wil doen. De SAM timmert flink aan de weg dit jaar, zelfs met races in het buitenland. Ik weet nog niet of ik aan die buitenlandse races ga deelnemen, de nederlandse wedstrijden doe ik wel aan mee.

Verder staat er een driedaagse training op het circuit Val de Vienne in Frankrijk gepland, eind maart. Ik neem daarvoor alleen de Kawasaki mee, dan kan ik daar aan wennen. De eerste ZAC race op de Kawa is op Assen, 14 dagen na de training in Frankrijk. De eerste SAM race is op 1 mei in Eemshaven, dat zullen dan ook dit jaar de eerste kilometers op de Skorpion zijn.

Omdat ik 14 april niet mag rijden ga ik toch 30 april wel in Zolder rijden. Direct daarna dan door naar Eemshaven voor de SAM race op 1 mei.

De training in Val de Vienne is inmiddels achter de rug. Het viel een beetje tegen, zie het verslag.

De ZAC race op Zolder is voor mij redelijk succesvol verlopen met een 6e plek in het dagklassement. Alleen had ik wel een probleem met geluid, of beter gezegd het circuit had een probleem met mijn geluid :-(

Mijn allereesste SAM race was ook best wel een succes. Met de MuZ Skorpion heb ik op Eemshaven een mooie 6e plek behaald.

2007
Dit jaar verschijn ik aan de start met een opgevoerde Skorpion. Hoge compressie zuiger en stage 1 nokkenas hebben het vermogen opgekrikt tot 56 pk aan het achterwiel.
De eerste race was op 12 april, in Assen. De motor voelt duidelijk sterker maar ik moet wel weer in mijn ritme komen. Toch weer een nieuw PR voor Assen: 2:14.202. Na de eerste race is er koelvloeistof verdwenen en ik besluit de tweede race niet te starten.

De tweede race was op 21 mei, weer in Assen. Ik heb het blok weer uit elkaar gehad en zorgvuldig schoon gemaakt en in elkaar gezet. gelukkig heeft dat geholpen want de koelvloeistof bleef aan boord dit keer. Door de grote opkomst waren de trainingen en races vrij kort, ik kon amper in mijn ritme komen. Met een 22e en 24e plaats ben ik wel tevreden, zeker omdat mijn PR weer met meer dan een seconde is verbeterd tot 2:13.172.

9 en 10 juni, Ducati Club Race. Voor de tweede keer van de partij bij de clubrace. Ingedeeld in de Ducati Open, groep B. In de eerste training kwam ik tot een tijd van 2:12,622, goed voor een 14e plek. De tweede training heb ik rustig aan gedaan en de tijd niet verbeterd. In de race mag ik van plek 20 vertrekken (van de 44 man). Bij de start verloor ik weer de gebruikelijke plaatsen en ging ongeveer als 27e de haarbocht in. Daarna ben ik nog een aantal malen ingehaald maar heb ik ook weer mensen ingehaald zodat ik aan het eind op plaats 27 lag. In de laatste ronde heb ik nog mijn tijd verbeterd tot 2:12,079, dat was rijdens een rondje zonder dat er iemand in de weg reed en ik een groepje in zicht had waar ik misschien nog bij kon komen. Helaas was de race 1 ronde te kort om nog een paar man van dat groepje te verschalken.

20 juni, Zolder. Voor het eerst naar Zolder, berucht om zijn geluidseisen. Ik werd er in de tweede traing vanaf gehaald vanwege teveel lawaai. Ik heb de races gereden op een Suzuki SV (Marcel bedankt!!!).

Maandag 2 juli, ZAC Endurance op Zandvoort. Vanwege de geluidsproblemen met de Skorpion ga ik meedoen op mijn ER-6n ABS. Maar zien wat het wordt. Vermogen en topsnelheid zijn hoger dan van de Skorpion maar het stuurt niet beter, afwachten dus of ik mijn PR (gezet in 2005) kan verbeteren...

De training op 16 juli op Spa gaat niet door!

Op 8 augustus ga ik Level 1 van de California Superbike School volgen, niet in California maar in Zandvoort.


Voorgaande jaren:

2003
Na jaren en jaren van op straat rijden en alleen maar kijken naar motorsport ben ik nu dan toch zelf aan het motorracen begonnen. En dat op veertigjarige leeftijd! In september 2003 heb ik op aanraden van een (semi)collega eens aan een circuitdag op het circuit van Assen meegedaan. Ik dacht altijd dat het er nogal wild aan toe zou gaan maar het viel allemaal erg mee. In april 2003 had ik een MuZ Skorpion Sport gekocht en die is zeer geschikt voor het circuit. Hij beschikt over maximaal 48 pk dus een hoge topsnelheid heeft hij niet maar het fietsje is wel lekker licht en stuurt als de beste.

2004
In 2004 heb ik niet op een circuit gereden.

2005
Op 1 april 2005 heb ik aan een circuitdag van CRT meegedaan. Ik was wederom met de Skorpion en ontmoette zowaar een andere Skorpion-rijder! Die zocht nog een 4de teamlid voor een endurance race in mei. Maar ik zei dat ik geen racelicentie had en dus niet mee kon doen. Maar mijn interesse voor het racen was wel gewekt.
Mijn snelste tijd van die dag was 2:04.358.

Op 30 april en 1 mei waren de Landelijke Motordagen in Assen. Op die dagen kun je ook op het circuit rijden, in een 'rustig' tempo onder begeleiding van marshals (het toerrijden) of wat sneller (het Sterrijden). Bij het laatste worden ook je rondetijden gemeten en krijg je een certificaat met je snelste rondetijd. Ik had op zaterdag een afspraak om te gaan toerrijden met een aantal mensen van de monoconnection. Nadien heb ik mij nog ingeschreven voor het Sterrijden op zondag. Op zondag waren er nog meer 1-cilinders op Assen, nl 2 MuZ Skorpions en 1 Yamaha SZR. Bij het Sterrrijden heb ik als snelste tijd 1:56.750 gereden. Meer dan 7 seconden sneller ten opzichte van de CRT-dag op 1 april. Volgens mij heb ik toen ook gelijk maar besloten om te gaan racen in de Zomeravond Competitie (ZAC). Om daaraan mee te mogen doen moet je wel eerst een cursus gevolgd hebben. Ik heb voor de TOMS (Training en Opleiding Motor Sport) gekozen.

Op 18 juli stond de TOMS gepland. Om 5 uur op staan om op tijd in Zandvoort te kunnen zijn! Ik had inmiddels een VW Transporter gekocht om de motor in te vervoeren. Voor het racen overbodige zaken als spiegels en verlichting konden dus lekker in de garage blijven. Het was weer eens een zonovergoten dag waardoor het behoorlijk zweten was (maar dat is natuurlijk beter dan nat van de regen). Het rijden ging best wel goed. Zandvoort is toch een heel andere baan dan Assen. Het heeft hoogteverschil waardoor sommige gedeeltes 'blind' genomen moeten worden. Op een oefenterrein waren er diverse onderdelen voor het oefenden van remmen, kijken en starten. Ook was er een slalom parcours dat zo snel mogelijk moest worden afgelegd. Om een beetje competitie te creeren werd de laatste keer slalom geklokt. En ja hoor, ik was het snelste op mijn Skorpion! En geslaagd dus ik mag een licentie gaan aanvragen!

Precies een maand na de TOMS is er de eerste ZAC wedstrijd op 18 augustus op Assen.
Mijn laatste wedstrijd van 2005: ZAC Endurance (2,5 uur) 7 september op Zandvoort.

2006
12 april, de eerste ZAC wedstrijd is op het vernieuwde circuit van Assen. T.o.v. het nationale circuit is het met ongeveer 700 meter verlengd.

2 mei, circuitdag van raceshop.nl aka circuitrijden.nl aka road race promotion

6/7 mei, Ducati Club Race. Het grootste amateur racefestijn van Europa. Voor het eerst ben ik er als deelnemer, na heel wat jaartjes als toeschouwer de races te hebben bijgewoond.

24 juli, Oschersleben (D), mijn eerste buitenlandse race in de ZAC.

15 augustus, ZAC Assen.

18 september, ZAC Assen.


Logo Boshuizen Motor Service
(c) MR Racing - software version 2.14 - 05 January 2019.